onsdag 15 september 2010

En layout blir till....

Veronica utmanade oss i DT-teamet att beskriva hur vi gör när vi skapar. Från tanke till färdig layout.

Tänkte visa er i stora drag hur jag tänker och arbetar när jag sätter mig vid scrapbordet, eller sätter mig är väl synd att säga då jag gärna står upp och scrappar. Min köksö är ofta mitt scrapbord. Där har jag koll på både mitt scrappande OCH familjen. Nackdelen är då att man får hämta scrapsakerna och köket blir lätt en verkstad, fråga min man!

Denna layouten kom till på så sätt att min yngsta dotters skolfoto kom och dom är man ju bara tvungen att scrappa! Samma dag jag fick korten kom ett ljuvligt paket på posten från min DT-mamma Marie och genast började hjärnkontoret arbeta.

Jag hade ju korten så det var bara till att välja matchande papper och dekorationer. Då jag tyckte Julia var lite romantisk på korten valde jag att hålla en romantisk stil på min layout, vilket inte är så ovanligt för mig.


När jag tror att jag vet vilka papper och dekorationer jag skall ha börjar det roliga, att klura ut hur allt skall placeras. I det här fallet har jag gått efter en egen skiss som jag ritat men annars är det roligt att skapa efter andras skisser.

Julia är ju "My DREAM forever" och texten har jag skrivit ut i world med typsnittet Batik Regular.

Infärgad med lite Distress Ink/Valnut Grove så blev även texten romantisk.

Dekorationer och text börjar falla på plats och slutligen flyger en liten fjäril förbi och landar perfekt som ytterligare en detalj. Här har jag stansat ut två fjärilar. En svart och en beige. Den svarta satte jag helt plant under den beige som jag vek upp vingarna lite på. Det gör att det blir lite mer liv då den svarta fjärilen upplevs som skugga.

Här är det färdiga resultatet och jag blev ganska nöjd faktiskt!
Materialet till den här layouten hittar du i ScrapLyckans shop.

Här är skissen jag gick efter. Det skulle vara roligt om du också ville tolka min skiss. Gör du det får du gärna maila in den till alab@home.se så kanske du är en av dom som får din layout publicerad här nästa torsdag!

Ha det gott och scrappa lugnt!
//Ann-Louise/Miss Allis

2 kommentarer:

Pysselbus sa...

Åhhh, vilken underbar LO!!! Tycker det är helt otroligt att ni delar med er av ert "tänk" till oss som är nybörjare!

Måste i alla fall testa din skiss... Blir jag nöjd kanske det kommer ett mail...

Ha det gott!
//Linda

Snor och Glamour sa...

Hej Linda!
Tack för dina fina ord. Det är roligt att dela med sig och kunna inspirera andra med sina skapelser.

Jag hoppas du skickar in din layout till mig. Det hade varit jätteroligt att se din tolkning av skissen.

Ha en bra dag!
/Ann-Louise/Miss Allis