söndag 13 september 2009

Vi presenterar vår Gäst-dt Christine (Tyrasmatte)

Jag har den stora äran att presentera vår gäst-dt Christine (tyrasmatte) Hon har gästat oss litegrann å gjort dessa underbara alster... Så här skriver hon själv om sina aster:
Jag har fått den stora äran att vara gäst DT i september månad här hos Scraplyckan. Eftersom jag har varit inne i ett julskapande, så kändes det naturligt att göra tre st alster i julmaterial och visa vad man kan göra med Scraplyckans fina saker.
Här kommer först ett lusse kort med "hugo" som stjärngosse. Här har jag använt ett papper som det står merry christmas på, Dom vita stjärnorna kommer från ett band (filtbård,vintervit) som jag har klippt isär. "hugo" är stämplad med brun distress färg och sedan har jag tagit en pensel och vatten och målat med samma färg. Satte ett rött tårtpapper bakom motivet och ett band som kanske inte är ett traditionellt julband ,men som jag tyckte passade ihop med övriga färger.En röd blomma och några söta mini rosor. Under blomman sitter det en liten fjäder . Satte lite blingsten och två gulliga guldringar uppe på.Texten "lusse lelle" har jag skrivit för hand och ritat lite noter.

En liten närbild på blomman. Ringarna är ju väldigt användbara till mkt.
Ett julkort till.Här har jag använt mig av ett likadant papper fast i dom bruna nyanserna. Klippte ut en av bilderna och satte som motiv. Kanterna är chalkade och jag har även använt min edge scraper. (om ni inte visste det så är det jag i ett nötskal att använda edge scrapern. Kan inte göra ett kort utan att skrapa och chalka...hihi )

Sist men inte minst. En julkalender. Fick denna av Marie...hitt på nåt ,sa hon...
När du köper kalendern är det två vita papper med förgjorda "luckor" på det ena och även förgjorda rutor på det andra. Jag älskar ju rutigt, randigt och prickigt,så det fick det bli. Sedan har jag bara skurit till alla bitarna och limmat på dom på "locken". Stämplat lite olika stämplar uppe på och satt lite pearlmaker och bling lite här och var. På insidan (som jag inte kan visa nu) har jag oxå stämplat upp ett motiv för varje dag. Sedan har jag tagit nåt som kallas för relief pasta och kladdat på för att det skulle se ut lite som snö...eller nåt.Denna var väldigt rolig att göra. Jag satte bara på dubbelhäftande tejp runt och imellan rutorna och sedan satt ihop dom två delarna.

Tack för mig.kramar...tyrasmatte/christine.
Tack själv Christine för att du ville gästa oss med dina superfina alster som inspirerar massor!
På återseende snart igen!
Kram dt genom Karin/essmo =)