torsdag 21 oktober 2010

En liten påse....

I dessa tider då det är många som fyller år och även julen som närmar sig så kan det vara bra att ha en liten "i stället för en blomma-present" hemma.
Jag tänkte visa er hur man lätt kan göra sig en egen liten påse som kan fyllas med diverse godsaker!

Min påse är en julpåse. Den är gjord av Maja Designs underbara julkollektion Fröjdefull jul.

På locket har jag stansat en söt bård och satt en knapp med rosett av band.
Hjärtat har jag klippt ur ett av ScrapLyckans härliga wellpapp och chalkat kanterna med Distress Ink/Vintage Photo . Bilden med änglarna på är en bit som blev över från papprets baksida när jag klippte ut påsen. Ljuvliga rosor hittar du också i butiken.

Baksidan har fått en God Jul stämpel på sig.

På insidan locket har jag limmat fast en magnet för att kunna stänga ordentligt. Det går ju lika bra med tex öljetter och band/snöre. Bara fantasin sätter gränser. Spetsen under den söta änglabilden finns här.

Mallen är gjord av cardstock och här kan du se måtten. Alla streckade linjer är vikningar som man gör inåt eller utåt beroende på om du har ett speciellt mönster på pappret som du vill ska synas. Det viktiga är att alla vikningar görs åt samma håll.

Här ser du den färdiga påsen från sidan. När påsen är ihoplimmad viker du ihop den lite lätt i botten, som du kan ser här, så den står stadigare.

Nu ska jag fylla min påse med några Riesen tänkte jag. Kanske slår jag in den i cellofan med band och en fin tag till.

Sådär, då är det bara att vänta på en inbjudan så jag kan ge bort min lilla julpåse!

Lycka till med era påsar!

Kram Ann-Louise/Miss Allis