torsdag 5 augusti 2010

Scrappa i annorlunda format

Nu är det torsdag igen vilket innebär utmaningsdags för oss i ScrapLyckans team.

Jag utmanade mina kära DT-kollegor med att inspireras av en bild och även göra en layout i annorlunda format. Ofta scrappar man layouter i 12x12. Det är ett format som jag personligen gillar då jag använder mycket dekorationer på mina layouter och på 12x12 är det gott om plats. Ofta kan jag dock känna att mina album blir väldigt fort fulla och det är inte billigt att köpa vare sig album eller fotofickor ofta.
Att hitta A4 album och vanliga plastfickor till A4 är ju mycket lättare så varför inte scrappa några layouter i det formatet?
Tjejerna i teamet har scrappat i både A4 och lettersize. Skillnaden på det är inte stor. Den amerikanska storleken lettersize är 8½ by 11 inches ( 215.9 mm × 279.4 mm) och A4 är 210mm x 290mm.

Här är bilden dom skulle inspireras av: 
Veronica har gjort en underbar tolkning. Hon har verkligen fångat upp färgerna och jag tycker texten är så fyndig med tanke på pennorna.
Titeln är skriven med ScrapLyckans skumbokstäver som hon har målat med Promarkers och Glossy Accent.
 
Lägg märke till de underbara små pennorna som Veronica har gjort från tändstickor. Hon har slipat och målat med akrylfärg.


Essmo har på sin härliga sommarlayout lyckats fånga upplägget väldigt bra. Hon har även inspirerats av färgerna och titeln.


Essmo som här har scrappat i A4 format tyckte det var stor skillnad mot att scrappa 12 x 12. Men en rolig utmaning!


För Ann-Charlotte som till vardags är en hejare på att göra fina kort blev detta verkligen en utmaning. Hon har här gjort sin allra första layout någonsin vilket hon lyckats strålande med.

Man ser klart och tydligt att den gulliga hunden ligger på stranden med alla dessa härliga snäckor, musslor, sjöstjärnor och kräftor runt sig.


Ann-Charlotte har inspirerats av ordet sommar som för henne innebär att få vara vid havet.


Jag själv, Ann-Louise/Miss Allis har också inspirerats av min bild. Min layout är på min dotter Julia som njuter av en stor härlig glass.
 Glass är sommar för mig och vad kan vara godare än att få äta den i en härlig sommarklänning en varm kväll i Kroatien?


 Jag har inspirerats av blommorna och ordet sommar och det blev en väldigt romantisk layout.
Det var roligt att scrappa i A4. Dock ganska svårt då jag tyckte det var för lite plats för dekorationerna. Fler A4 kommer det garanterat ändå att bli i framtiden.

Hoppas du blev inspirerad av teamets tolkningar. Visa gärna din tolkning för oss. Skriv bara ett inlägg här och länka till din blogg.
Kika gärna in till Marie i ScrapLyckans shop. Där finns mycket trevligt att shoppa loss på! Det mesta av teamets material på layouterna kommer från shoppen.

Du glömmer väl inte att vara med i vår tävling som du hittar här.

Scrappa lungt!
Kram Ann-Louise / Miss AllisInga kommentarer: