torsdag 25 mars 2010

Altra, altra, altra!!

Att altra är ju bara såååå kul! "altra" betyder alternativ scrapbooking, dvs man scrappar på något annat än papper; tex lådor, tändsticksaskar, cd-fodral, böcker mm mm... Eller som Lilo här nedanför, hon har gjort ett supercoolt flaskkort, eller varför inte en supersöt liten ask som ScrapKia har gjort eller en påse som essmo gjort.. Men först ut, alltså Lilos flaskkort jag lämnar över ordet till Lilo:

Flaskkortet är från början vitt. Jag ville att det skulle matcha ett kort jag ska ge min mamma när hon fyller år, så jag målade den rosa. Ovanpå detta har jag använt crackle paint och även lite distress för lite mer sliten look.

Den söta ängeln är från ett papper av Vivi Design. Ett mer juligt papper kanske, men så här ser man inte det. Siffrorna, charms, är perfekta till födelsedagskort. Den söta "my design"-charmen finns i shopen.

Den gröna tagen är en diecut från Graphic 45 och den gula står det Happy Birthday på. Skelettlövet finns i shopen.


ScrapKia har gjort denna supersöta ask:

Jag (essmo) har altrat en påse, jag har använt mina spellbinders för att få en lite annorlunda form på påsen.

Det härliga gröna pappret kommer från Basic Grey å finns såklart i shopen, där hittar du även blommor, snöre, paljettband å grattisskylten.

Basic Grey-pappret är dubbelsidigt å matcha perfa!

När jag ändå var igång gjorde jag en tändsticksask oxå, jag satte ihop 4 små askar till en stor. Papper från Basic grey.
Blinget kommer från "say it in chrystals -frames"
Hoppas detta kan inspirera er litegrann till att börja altra mer..
Ha en riktigt härlig helg!
kramar Karin/essmo

2 kommentarer:

Cornelia sa...

Fina saker alltihop! Lilos flaskdekoration är helt outstanding, såååå läckert!

Ina sa...

WOW vilka underbara altran, tala om att man blir sugen på att altra nu, kul. Askarna var ju en jättekul grej ju, tack för inspirationerna.

Kram
Ina