söndag 7 december 2008

Att knyta en rosett och använda band, del 1 av 3.

Att knyta en fin rosett är inte det lättaste, här kommer jag visa hur jag gör. Det krävs mycket övning men det är det värt!

Man ska inte snåla med bandets längd när man ska knyta en rosett utan ta i lite för det blir mycket enklare att knyta med en för lång bit än en för kort.

Här har jag tagit en bit band och fäst den ENDAST på baksidan av cardstocken.Ta en bit band och inte för kort och trä den under bandet på kortet, du ska ha lika lång bit band på båda sidorna…..Ta nu och vik den delen av bandet du har i din höger hand dubbelt och ta den andra delen av bandet framför och igenom öglan som bildats.


Se nu till att ändan från den högra ”bågen” av rosetten går åt vänster och den vänstra ”bågens” ända går till höger.Dra nu till rosetten så den blir jämn, spänn och rätta till så den blir jämn, spänn rätta till o s v tills du är nöjd med storleken, klipp sedan av banden i den längd du önskar ha.Nu löper rosetten på bandet och du kan själv flytta den dit du vill ha den.Här har jag flyttat den dit jag vill ha den så nu behöver jag bara fylla på med resten av mina dekorationer.Jag hoppas att detta hjälper dig en bit på vägen och glöm inte att övning ger färdighet!!!

Kolla gärna in här nästa söndag för då har jag ett annat tips på vad man kan göra med ett band!!!

LYCKA TILL!!!

::::


::::


:::::


:::::

2 kommentarer:

Cina99 sa...

Men vilket lysande tips!! Jag kan nämligen inte knyta fina rosetter - hur jag än försöker :( Förhoppningsvis hjälper tipset mig till att bli något bättre :)

Fröken S sa...

Bilderna synas inte längre :(